IZLOŽBA “MALI MUZEJ NAUKE I TEHNOLOGIJE” | 20 – 22. JUNI, SARAJEVO

Dragi mali i veliki STEM entuzijasti!

Sa velikim zadovoljstvom vas pozivamo na našu interaktivnu izložbu “Mali muzej nauke i tehnologije”!

Na izložbi vas očekuju fascinantni eksponati koje možete dodirnuti i direktno iskusiti nauku. Naši volonteri će vam rado objasniti sve tajne koje se kriju iza svakog eksponata. Ne želimo vam još otkriti koje smo tačno zanimljivosti pripremili za vas, ali obećavamo dobre vibracije i pozitivno naelektrisanu atmosferu!

Izložba će se održati u prostorijama Druge gimnazije Sarajevo, Sutjeska 1, od 20. do 22. juna, sa radnim vremenom od 12 do 18 sati (subota od 10 do 16 sati). Ulaz je besplatan za sve posjetitelje! Detaljan raspored aktivnosti, uključujući radionice i specijalne demonstracije, bit će objavljen uskoro na našim društvenim stranicama.

Posebno vas pozivamo na svečanu prezentaciju izložbe u četvrtak, 20.06., s početkom u 17:00 sati kada ćete saznati više o ideji i viziji projekta “Muzej nauke i tehnologije” te kako možete podržati ovaj inspirativni projekat.

Organizatori izložbe su ANNT (Asocijacija za napredak nauke i tehnologije) i BHAAAS (Bosanskohercegovačko-američka akademija nauka i umjetnosti), u saradnji sa Drugom gimnazijom Sarajevo i Evropskom noći istraživača u Bosni i Hercegovini.

Vidimo se uskoro u (malom) muzeju – ne propustite priliku da nauku doživite na jedan sasvim novi način!

Pogledajte ovu vijest na našim Facebook i Instagram stranicama – na ovim stranicama, kao i stranicama naših suorganizatora moći ćete naćinovosti o izložbi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *