AI HAKATON

hakaton
Pozivamo zainteresovane studente da se prijave na dvodnevni Hackathon, u organizaciji Bosnian-Herzegovinian American Academy of Arts and Sciences i Asocijacija za napredak nauke i tehnologije, koji će se održati 24. i 25. februara 2024. godine u Sarajevu. Domaćin i glavni pokrovitelj je Life at ZIRA. Tema Hackathona je: Primjena umjetne inteligencije u rješavanju stvarnih izazova unutar akademske zajednice.
Predstavljamo vam nekoliko razloga zašto sudjelovati:
1. Prilika da pomognete u razvoju BH Akademskog imenika. Imat ćete priliku suočiti se s aktuelnim problemima vezanim uz BH akademski imenik http://akademskiimenik.ba, stvarajući rješenja koja će poboljšati efikasnost, sigurnost i upravljanje informacijama unutar akademske zajednice koristeći najnovije tehnolgije poput Large Langugage Modela-a. Vaše ideje i inovacije mogu pridonijeti jačanju i boljem povezivanju BH akademske zajednice.
2. Besplatna kotizacija i finansijske nagrade.
Učešće u Hackathonu je potpuno besplatno, a prva tri tima će biti nagrađena sa 2500, 1500 i 1000 KM! Ovo je prilika da pokažete svoje vještine, steknete priznanje i dodatno se motivirate za daljnji razvoj.
3. Online predavanja
Imat ćete priliku prisustvovati online predavanjima članova BHAAAS-a, uključujući predavanje “Trustworthy AI” koje će održati Namik Hrle, IBM Fellow i potpredsjednik razvoja u IBM-ovom odjelu za podatke i umjetnu inteligenciju.
4. Networking
Upoznat ćete kolege studente, članove akademske zajednice, stručnjake iz industrije i dobiti priliku za stvaranje nezaboravnih trenutaka, izgradnju trajnih konekcija i dijeljenje iskustava.
Studenti, okupite ekipu (3-5 članova) i prijavite se (pojedinačno) preko linka:

  https://forms.gle/TmPbK4F8D6zd4f3NA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *