Prvi bosanskohercegovački CERN-ov program za profesore

Vi ste profesor(ica) fizike ili srodnih nauka u jednoj od srednjih škola u Bosni i Hercegovini? Želite posjetiti vodeći svjetski laboratorij, te saznati više o modernim istraživanjima? Jedva čekate da prenesete utiske svojim učenicima?

Evropska organizacija za nuklearna istraživanja (CERN) i Asocijacija za napredak nauke i tehnologije (ANNT) Vas pozivaju na prvi bosanskohercegovački program za profesore koji će se održati od 4. do 8. februara 2020. godine na CERN-u. Program uključuje naučna predavanja na našem jeziku, posjete eksperimentima na CERN-u, izložbe, te praktične radionice koji imaju za cilj upoznati učesnike s trenutnim istraživanjima u fizici čestica. Detaljan program možete pogledati na ovom linku. Po povratku u Bosnu i Hercegovinu, Vi ste ambasador CERN-a, koji će usvojeno znanje prenijeti na buduću generaciju fizičara, inženjera, IT stručnjaka, itd.

Program je potpuno besplatan za sve učesnike. CERN pruža svu naučnu, administrativnu i tehničku podršku kao i parcijalnu novčanu podršku za ostale troškove. ANNT organizuje prevoz autobusom iz Sarajeva do Ženeve i nazad, te smještaj u CERN-ovom hostelu i prehranu u CERN-ovom restoranu.
Prijave poslati najkasnije do 2. decembra tekuće godine preko web stranice na linku. Komisija za selekciju učesnika će posebno obratiti pažnju na Vaše motivaciono pismo.

Očekujemo Vas!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *